Olympští bohové na Chlumu - léto 2004

Chlum u Dražíče    4. - 22. 8. 2004



Táborové fotografie I Táborové fotografie II Táborové fotografie III

Táborové fotografie IV Táborové fotografie V

   Kompletní sada fotografií na CD za 75,- Kč !  

Fotografie střediska Přihlášené děti Vedoucí

Zvací list


         Další prázdniny odnesl neúprosný čas a s nimi i letní tábor, který se tentokráte konal v malebné krajině Jižních Čech na Chlumu u Dražíče!

         Táborové středisko v Rakousech u Turnova nám změnou majitele zavřelo svá vrátka, a tak jsme využili nabídku Ministerstva průmyslu a obchodu na chatový tábor prostírající se na lesní pasece 1,5 km od obce Doubravka asi 500 m od pravého břehu řeky Vltavy - přehradní nádrže Orlík, v krajině s ideálními podmínkami pro vycházky a výlety. K dispozici jsme měli rozlehlé prostory na dovádění, v táboře pak sruby, chatky, jídelnu s kuchyní, velké travnaté hřiště, hřiště na odbíjenou a nohejbal, stolní tenis, ale hlavně bazén, který byl dík opravdu letnímu počasí dosti využívanou "atrakcí".

         Celotáborovou hrou nás provázeli Olympští bohové a řečtí hrdinové, kteří se v době konání Olympijských her v Řecku raději usídlili na zdejším Chlumu, a vyměnili tak pohoří Olympu za zdejší zalesněný kopec. Cesta na bájný Olymp nebyla nikterak jednoduchá, ale s mocným amuletem, darem od bohů, šlo vše mnohem snáze, a tak se každému podařilo získat krom božského poznání i mnoho informací a praktických zkušeností v oblasti zálesáckých dovedností, šifrování, uzlování, střelby z luku, z kuše a vzduchovky, poznávání stop a dalších dovedností, jež k táboru neodmyslitelně patří.

Celotáborová etapová hra (CETEH):
  • Noční zahájení - kouzelný amulet, dar bohů
  • Mínotaurus & labyrint
  • Putování za taji Afroditiny krásy
  • Múzický um & víla Eurydika
  • Velká vlajková hra
  • Zdravotní závod
  • Trojská válka
  • Athéna a zelená oliva
  • Olympiáda
  • Hádův poklad - noční hra
  • Kazetostop Olympských bohů
  • Zakončení - vyhlášení výsledků, rozdání diplomů a cen

         Blízkost Vltavy a přehradní nádrže Orlík jsme využili při vodácké přípravě na plánovanou plavbu na kánoích. Z řad starších oddílů pak byli vybráni odvážní jedinci, kteří se chystali zmeřit své síly se zdejším vodním tokem. Z Koloděj jsme sjeli po Lužnici do Vltavy a odtud dále pokračovali až k našemu středisku. Cesta byla velmi náročná, a tak zejména výtečníkům, kteří na začátku dělali ramena, brzy došly síly, ale i oni nakonec zdárně dopluli do cíle.

         V rámci poznávání nového okolí jsme se vydali na výlet do Bechyně, na zdejší zámek a hasičské muzeum, také jsme navštívili předváděcí centrum jaderné elektrárny Temelín, Týn nad Vltavou a malý pivovar v Dražíči. Rovněž zbylo dostatek času na všemožné hry a dovádění, a tak nám dík krásnému počasí, a dobré partě dětí a vedoucích, rychle utíkal den za dnem. Snad jedinou smutnou událostí bylo opaření Verči z třetího oddílu čajem, ale i ta se dík odborné péči naší zdravotnice dočkala zahojení tohoto bolestivého poranění.

         Ani mírné ochlazení a déšť, který se na nás snesl ke konci tábora, již nemohl nic změnit na dobré atmosféře, která celý pobyt provázela. Poslední okamžiky a loučení s kamarády i táborem, nám letos drobátko zpříjemnil patrový autobus, který nás odvezl z říše her a fantazie zpět do našich domovů, a nám nezbývá než doufat, že se za rok opět sejdeme na dalším táboře!




ZPĚT


    © 2001 Ing. Pavel Dvořák Poslední aktualizace: 16. 9. 2004