Expedice Sněžka - zima 2006

Pec pod Sněžkou    4. - 11. 2. 2006



Táborové fotografie I Táborové fotografie II Táborové fotografie III

   Kompletní sada fotografií na CD za 75,- Kč !  

Zvací dopis Přihlášené děti Vedoucí

Fotografie střediska


         V době, kdy se přiblížil čas našeho tábora, panovalo opravdu zimní počasí, a to nejen množstvím sněhu ale i dostatkem slunečních paprsků, které učinily mrazivé dny mnohem příjemnějšími. Za těchto příznivých podmínek, nejen pro lyžařský výcvik, jsme se vydali vstříc dobrodružstvím pod záštitou "Expedice Sněžka".

         Podobně jako v loňském roce jsme zamířili do Pece pod Sněžkou, ale pro táborový pobyt jsme si tentokráte zvolili Chatu pod Studničnou. Jedná se o stylovou horskou chatu, nacházející se při úpatí Studniční hory v nadmořské výšce 840m. Příjemný a vždy ochotný pan správce, strava přímo "pětihvězdičková", snídaně formou švédského stolu,... zkrátka s pobytem jsme byli maximálně spokojeni.

         Expedice Sněžka putovala po stopách tajemného Benátčana, který ve zdejším kraji hledal drahé kameny a údajně jako první zdolal Pahorek sněžný, jak se tehdy Sněžce říkalo. Na půdě již zmiňované chaty bylo nalezeno několik pergamenů, které vypovídaly o Benátčanově zdejším pobytu, který měla naše expedice řádně prozkoumat a pokud možno získat další doklady o působení tohoto hledače drahých kamenů v Krkonoších.


Celotáborová etapová hra (CETEH):
  • Noční zahájení - vystoupení ochotnického spolku "Pec nám spadla"
  • Příprava k výstupu na Sněžku
  • Pohádkový čas
  • Benátčanův Kazetostop
  • Babčin krkonošký kvíz
  • Cesta za drahými kameny
  • Zakončení - vyhlášení výsledků, rozdání diplomů a cen

         Počáteční slunečné počasí jsme krom lyžování využili k úspěšnému zdolání Sněžky. Lyžařský výcvik jsme zahájili na menší pomě u nedaleké chaty Betyny. V dalších dnech jsme se nechali dovézt SKI-BUSem do lyžařského areálu SKI-PEC, kde jsme využívali především sjezdovku Javor, která jistě splnila očekávání i těch náročnějších lyžníků. V druhé půli týdne to s přívalem nového sněhu ve vyšších polohách kapánek foukalo, a tak jsme se v rámci relaxace vydali do hotelu Horizont, kde jsme krom dovádění v bazénu využili k uvolnění i vířivku.

         Sníh se až do našeho odjezdu z oblak sypat nepřestal, a tak cestu k naší zapadané chaloupce musela několikrát projet fréza. I my jsme museli opakovaně prohazovat naší snowtubingovou dráhu, kterou vytrvale plnil sněhem vítr z hor. Čas rychle plynul a neúprosně ukrajoval den za dnem z našeho expedičního týdne. V samotném závěru nás ještě čekal "Benátčanův obří slalom", kdy náčelník zjistil, že do expedičních zavazadel zapomněl přibalit startovní čísla. Rovněž jsme museli drobátko improvizovat i co se tyčového značení týče, ale i tak všichni startující zdárně závod dokončili, za čož byli nejlepší lyžníci po zásluze odměněni medajlemi a diplomy.

         Po slavnostním vyhlášení všech výsledků, rozdání cen, diplomů a pamětních listů nás čekal návrat do Prahy k hotelu Olympik. Dík husté dopravě a zejména koloně před Novou Pakou nabral expediční autobus menší zpoždění, což nikterak neovlivnilo šťastný návrat této skvělé party dětí ke svým rodičům.

         Expedice sice skončila, ale třeba se setkáme již na letním táboře, tak že naviděnou!



ZPĚT


    © 2001 Ing. Pavel Dvořák Poslední aktualizace: 21. 3. 2006