Doba ledová - zima 2007

Pec pod Sněžkou    10. - 17. 2. 2007



Táborové fotografie

   Kompletní sada fotografií na CD za 75,- Kč !  

Zvací dopis Přihlášené děti Vedoucí

         Paní zima nějak nemohla nabrat dech a počasí před naším odjezdem namísto "Doby ledové" připomínalo spíše oblevu. Nepřízeň počasí nás však o optimizmus nepřipravila neb jsme se za sněhem vydali do vyšších poloh Krkonoš, vzývajíce Krakonoše aby nám něco málo sněhu vymet ze svých spíží.

         Tak jako v předešlých letech jsme zamířili do Pece pod Sněžkou a pro táborový pobyt jsme si opět zvolili Chatu pod Studničnou - stylovou horskou chatu, nacházející se při úpatí Studniční hory v nadmořské výšce 840m. Znovu nás přivítal příjemný a vždy ochotný pan správce s paní správcouvou, kteří se společně starali nejen o naše žaludky, ale i celkovou pohodu k naší maximální spokojenosti.

         Celotáborovou hrou "Doba ledová", která byla inspirována stejnojmenným animovaným filmem, nás provázeli Manfréd, Diego a Sid. Tito hrdinové postupně prověřili znalosti našich lyžníků nejen o zmiňovaném filmu, ale i vědomosti o našich horách, důvtip při řešení hádanek a obratnost při překonávání překážkové dráhy. Krom jednotlivých etap byl táborový program vyplněn besedou s členem Horské služby, spoustou drobných her, koulovaček, sněhuláků a legrace. O "Hanouskovu" zkratku se tentokráte postaral Lukáš, jehož družstvo si nějak popletlo směr a místo k naší chatě vyrazili přímo do centra Pece.


Celotáborová etapová hra (CETEH):
  • Noční zahájení - scénka "Nalezení chlapce"
  • Po stopách lovecké tlupy
  • Manfrédův Kazetostop
  • Zápas s tygří smečkou
  • Diegova kvízová etapa
  • Zakončení - vyhlášení výsledků, rozdání diplomů a cen

         Lyžařský výcvik jsme opět zahájili na menší pomě u nedaleké chaty Betyny, kam jsme však dík technickým problémům s vlekem již nezavítali. I přes časté převážně dešťové přeháňky nás SKI-BUS v dalších dnech nejprve zavezl k menším vlekům u hotelu Horizont, kde probíhala zejména příprava snowboardistů pod vedením certifikovaného instruktora Tomáše. S velkým ohlasem se setkalo použití kamery, které umožnilo provést pozdější videorozbor a názorně tak upozornit na případné chyby. Zkušeňejší lyžníci zdokonalovali své umění v areálu SKI-PEC na sjezdovce Javor a to i v rámci večerního lyžování.

         I náčelník si vyzkoušel své snowboardové "umění"... Jeho úsilí bylo oceněno přihlížejícím publikem, a to i přes skutečnost, že se po mnohých pádech jen těžko zvedal ze sjezdovky.

         V rámci odpočinkového dne jsme k relaxaci využili bazén v hotelu Horizont, včetně vířivky s krásně teplou vodou, kde jsme uvolnili naše unavená těla. Počasí se v závěru týdne sice umoudřilo a krom čerstvého sněhu se na nás usmálo i sluníčko, ale již se nám nepodařilo uskutečnit výstup na Sněžku a tradičně tak pokořit nejvyšší vrchol naší vlasti.

         Náš program byl nabitý až do posledních okamžiků a než jsme se nadáli, na pořad přišlo vyhlášení výsledků, rozdání cen a diplomů, a nakonec i cesta domů, kterou nám z naprosto jasné oblohy rozzářili sluneční paprsky.

         Čas "Doby ledové" sice pominul, i přesto věřím, že se tato skvělá parta dětí a vedoucích zase brzy setká třeba již na letním táboře!



ZPĚT


    © 2001 Ing. Pavel Dvořák Poslední aktualizace: 12. 3. 2007